Het gevaar van solarnails

Heb je wel eens gehoord van solarnails? Je ziet deze variant van kunstnagels vaak terug bij de goedkopere nagelstudio’s. Het lijkt een goede oplossing voor als je kunstnagels eenmalig voor een feestje wil laten aanbrengen.

MMA: verboden product

De producten waarmee Solar nagels gezet worden bevatten echter het stofje MMA (methylmethacrylaat). MMA staat bekend als een product dat irriterend werkt voor je ogen, luchtwegen en huid en is in Europa helaas (nog) niet verboden. In de Verenigde Staten wel.

Het probleem met MMA is dat het product te snel uithardt en bij langdurige blootstelling het zenuwstelsel aantast. Ook veroorzaakt het vaak allergische reacties.  MMA hecht slecht aan de nagel. Om het product toch goed te laten hechten, worden de nagels eerst heel dun gevijld. Zo dun dat er vrijwel geen nagel meer aanwezig is. Hierdoor wordt dat stukje nagel wat nog aanwezig is erg gevoelig en vaak ook pijnlijk. Als je dan je nagel stoot… ja, dan kun je je voorstellen hoe dat voelt.

4444223_orig

Waarom wordt er dan toch met MMA gewerkt? Simpel: MMA is goedkoper dan EMA. Degenen die solarnails zetten kopen de producten met MMA voor 60% goedkoper in dan de producten met EMA. Meer winst voor de ‘nagelstyliste’ dus.

Omdat het beroep ‘nagelstyliste’ een vrij beroep is, wordt er vanuit de overheid geen controle uitgeoefend op het gebruik van MMA.

Daarom mijn advies: doe het niet! Vraag voordat je een nagelstudio bezoekt eerst of er gewerkt wordt met MMA-vrije producten.

Comments are closed.