Nagels lakken: ultieme tips

Geen geduld, gescheurde nagels of trillende handen tijdens het lakken van je nagels? Of zit je nagellak juist perfect en slaat ineens het noodlot toe tijdens het drogen? Hier wat tips om je nagels perfect te lakken zonder het keer op keer opnieuw te proberen.

  • Door trillende handen en uitschieters eindigt de nagellak weleens op je nagelriemen. Natuurlijk kun je als je klaar bent de nagellak nog wel van je nagelriemen verwijderen, maar echt netjes zal het waarschijnlijk niet meer worden. Voortaan hoef je het niet meer achteraf te corrigeren, maar kun je het vooraf vermijden. Door een laagje Vaseline of Labello aan te brengen op je nagelriemen kun je de nagellak hierna er makkelijk afvegen. Nagellak hecht zich niet aan Vaseline, dus je hebt geen nagellakremover nodig om het eraf te halen. Let wel op dat de Vaseline van tevoren niet op je nagel komt, want dan hecht de nagellak ook niet meer aan je nagel.
  • Je geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld tijdens het lakken van je nagels. Want als iets een mooie manicure kan verpesten is het tijdnood. Er zijn verschillende manieren om je nagels sneller te laten drogen. Wat we allemaal wel eens doen is in de haast met onze handen wapperen, het doet eigenlijk helemaal niets behalve het risico vergroten dat je nagellak beschadigt. Wat beter helpt is je nagels een minuut laten drogen en daarna in een bakje met ijswater houden. Hierna kun je nog een laagje olie (nagelriemolie) over je nagels aanbrengen, dit is een laagje extra bescherming.
  • Is de nagellak beschadigd terwijl je nagels nog nat zijn? Het is niet nodig om alles er af te halen, door met je vingertopje in de nagellakremover te gaan en zachtjes het op beschadigde stukje te deppen wordt het weer één geheel. Je zal het vast wel herkennen, je bent bezig met het laatste laagje nagellak en dan gaat er wat mis… Normaal gesproken haal je alles er dan van af, maar dat is helemaal niet nodig. Door een oud kwastje in nagellakremover te dopen en zachtjes over het bovenste laagje heen te gaan, veeg je het bovenste laagje uit. Hierdoor zie je niks meer van de beschadiging.
  • Lukt het met deze tips nog niet om je nagels fatsoenlijk te lakken? Misschien is een gellak dan meer iets voor jou, deze kun je bij El Dorado Nails  aan laten brengen in alle kleuren. De gellak wordt dan uitgehard met een UV-lamp en blijft 3 weken lang mooi zitten. Ook vijl ik dan je nagels in de – voor jou – gewenste vorm.

Comments are closed.